حق اولاد کارگران در سال ۱۴۰۱ چقدر است؟

  شرکت خدمات مالی دقت پردازان حسابگران شیراز

حق اولاد کارگران در سال 1401 چقدر است؟ آیا حق اولاد به تمام کارگران متاهل تعلق می گیرد

 

حق اولاد کارگران در سال ۱۴۰۱ چقدر است؟/ آیا حق اولاد به تمام کارگران متاهل تعلق می‌ گیرد؟

حق اولاد کارگران یکی از مزایای حقوق و دستمزد شاغلان مشمول قانون کار محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری موج، بر اساس ماده 89 قانون تامین اجتماعی، کارفرما برای افراد متاهل و دارای فرزند، باید پرداخت هزینه ای تحت عنوان حق اولاد را انجام دهد در واقع حق اولاد کارگران یکی از مزایای حقوق و دستمزد شاغلان مشمول قانون کار محسوب می شود.

حق اولاد کارگران در اصل کمک هزینه ای برای مخارج فرزندان بیمه شدگان است که در اصل مبلغ آن، ضریبی از افزایش حداقل مزد روزانه است و مبلغ آن معادل 3 برابر حداقل مزد روزانه کارگر ساده برای هر فرزند در هر ماه است.

حق اولاد کارگران در سال ۱۴۰۱

بر اساس ماده 89 قانون تامین اجتماعی، کارفرما علاوه بر انجام اموری مانند ارسال لیست بیمه برای افراد متاهل و دارای فرزند، باید پرداخت هزینه ای تحت عنوان حق اولاد را نیز انجام دهد.

حق اولاد در اصل کمک هزینه ای برای مخارج فرزندان بیمه شدگان است که در اصل مبلغ آن، ضریبی از افزایش حداقل مزد روزانه است.

حق اولاد برای هر فرزند در سال ۱۴۰۱ روزانه ۱۳۹۳۲۵ ریال که ماهانه به مبلغ ۴۱۷۹۷۵۰ ریال تعلق می گیرد.

براین اساس حداقل دریافتی ماهانه کارگران با یک فرزند به ۶ میلیون و ۳۰۷ هزار و ۷۲۵ تومان و با دو فرزند به ۶ میلیون و ۷۲۵ هزار و ۷۰۰ تومان خواهد بود.

آیا حق اولاد به تمام کارگران متاهل تعلق می‌گیرد؟

برخلاف تصور عموم، داشتن فرزند به تنهایی برای دریافت این بند از حقوق و دستمزد کافی نیست؛ چراکه کارگر باید حداقل ۷۲۰ روز (دوسال) سابقه پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی داشته باشد.

همچنین حق عائله مندی تنها به مشمولین قانون تامین اجتماعی و قانون کار تعلق می گیرد. در اصل کسانی که به دلایل مختلف مشمول صندوق تامین اجتماعی نمی شوند، نمی توانند حق اولاد دریافت کنند زیرا این حق به آن ها تعلق نخواهد گرفت.

حق اولاد تا چندسالگی تعلق می گیرد؟

طبق قانون، حق اولاد تا سن ۱۸ سال پرداخت می‌شود و درصورتی که فرزند از ۱۸ سال به بعد قصد ادامه تحصیل داشته باشد، سرپرست خانوار با ارائه گواهی اشتغال به تحصیل فرزند خود می‌تواند حق اولاد را تا مادامی که تحصیل وی ادامه داشته باشد، دریافت کند.

بر اساس همین قانون، در صورت ازدواج فرزند در حال تحصیل، حق اولاد قطع نخواهد شد و به کارگر پرداخت می‌شود.

گفتنی است، در قانون کار محدودیت زمانی برای تحصیل اولاد مشخص نشده است و تا زمانی که گواهی اشتغال به تحصیل فرزند اعتبار داشته باشد، حق اولاد پرداخت می‌شود.

همچنین فرزندانی که به دلیل بیماری یا همچنین نقص عضو، گواهی کمیسیون های پزشکی را دریافت کرده اند و می توانند اثبات کنند که شرایط کار کردن برای آن ها فراهم نیست، می توانند از حق اولاد نیز بهره مند شوند.

اگر پدر و مادر در یک کارگاه کار کنند، آیا حق اولاد به جفت تعلق می گیرد؟

بنابر مواد ۸۶ و ۸۷ قانون تامین اجتماعی، زن و شوهری که در یک کارگاه و یا در کارگاه‌های جداگانه اشتغال بکار داشته باشند در صورت داشتن شرایط مذکور (پرداخت ۲ سال حق بیمه) حق اولاد به هر دو والدین پرداخت می‌شود. این پرداختی به جنسیت فرزندان مربوط نبوده و به طور مساوی پرداخت خواهد شد.

نکته: در تبصره ماده 87 قانون تامین اجتماعی، هر گونه اختلاف یا مسائل متفاوت در زمینه پرداخت حق اولاد توسط کارفرما به کارگر، در مراجع حل اختلافات اداره کار قابل پیگیری و حل کردن است.

 

مدیرکل امور مالی صندوق بازنشستگی کشوری درباره افزایش حق عائله مندی و اولاد بازنشستگان زیرپوشش این صندوق در سال ۱۴۰۱ توضیح داد.

 

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، علی خدامی با اشاره به ابلاغ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ از سوی دولت گفت: در راستای مفاد بندهای (۲) و(۱۰) مصوبه اخیر هیات وزیران (شماره ۲۱۴۸۷/ت ۵۹۸۲۶ هـ) که در تاریخ ۱۵اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در خصوص «تعیین حقوق و مزایای کارکنان شاغل و بازنشسته» صادر شده است، برای بازنشستگانی که تاریخ ازدواج خودشان و تاریخ تولد فرزندانشان قبل از سال ۱۴۰۱ باشد، امتیاز ۱۲۱۵ برای عائله‌مندی و امتیاز ۳۱۵ برای حق اولاد تعیین شده است.

وی افزود: براین اساس، مبلغ عائله مندی برای این عزیزان ۴۰۷هزار و ۳۸۹ تومان و حق اولاد نیز یکصد و ۵هزار و ۶۱۹تومان محاسبه خواهد شد.

خدامی با اشاره به توجه جدی دولت سیزدهم به مساله جوانی جمعیت و فرزندآوری در نسل های مختلف گفت: براساس مصوبه دولت در صورتیکه تاریخ ازدواج بازنشسته عزیز و تاریخ تولد فرزند یا فرزندان ایشان در سال ۱۴۰۱ ثبت شده باشد، امتیاز عائله مندی و حق اولاد به ترتیب به ۲۴۳۰ و ۹۴۵ افزایش می‌یابد.

او تصریح کرد: براساس این امتیاز، مبلغ عائله مندی ۸۱۴هزار و ۷۷۹تومان و حق اولاد نیز ۳۱۶هزار و ۸۵۸تومان خواهد بود.
مدیرکل امور مالی صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد: تنها بازنشستگانی مشمول این بخشنامه می‌شوند که دستگاه و ذیحسابی محل اشتغال آن‌ها دارای ردیف بودجه بوده و تحت پوشش این صندوق باشند و بنابراین، دستگاه‌های فاقد ردیف بودجه مشمول این بخشنامه نخواهند شد و موضوع باید از دستگاه اجرایی مربوطه پیگیری شود.

به گفته وی، برنامه ریزی لازم توسط متولیان امر برای اعمال اصلاح جدول مربوطه در سامانه پرداخت مستقیم صندوق بازنشستگی کشوری در «خرداد ۱۴۰۱» در فرآیند کاری قرار گرفته و این موضوع به تمامی مدیران استانی صندوق ابلاغ شده است.

نظراتــــ

تشریفات میزبان - گالری تصاویر