تغییر در ترکیب اعضای ارکان جامعه مشاوران رسمی مالیاتی با رویکرد کمک به استیفای بهینه حقوق مودیان

تعداد بازدید: 386
نویسنده خبر :
منبع :
7 1340 خرداد

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در نشست با اعضای شورای عالی، هیات مدیره، هیات تشخیص صلاحیت و هیات عالی نظارت بر جامعه مشاوران رسمی مالیاتی، گفت: تغییر در ترکیب اعضای ارکان جامعه مشاوران رسمی مالیاتی، متناسب با رویکرد جدید نظام مالیاتی و در جهت کمک به استیفای بهینه حقوق مودیان و بهبود کیفی رسیدگی های مالیاتی انجام گرفته است.

به گزارش رسانه مالیاتی ایران، دکتر داود منظور، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه اعضای ارکان اصلی جامعه مشاوران رسمی مالیاتی با توجه به رویکرد تحولی نظام مالیاتی مورد بازنگری قرار گرفت، به اعضای انتخابی و انتصابی جدید تبریک گفتند و از تلاش های اعضای قبلی تقدیر و تشکر کردند.

به گفته دکتر منظور، مشاوران رسمی مالیاتی، نقش مهمی در ارتقای فرهنگ مالیاتی، ارایه مشاوره‎های موثر به مودیان و به طور کلی استیفای حقوق مودیان دارند.

وی عنوان داشت: جامعه مشاوران رسمی مالیاتی، جزو تشکل ها و نهادهای مردمی شکل گرفته در نظام مالیاتی است و مودیان مالیاتی می توانند ضمن بهره مندی از مشاوره های اعضای این جامعه، در تمامی مراحل دادرسی مالیاتی اعم از ماده 238، ماده 216، ماده 251 و 251 مکرر و نهایتا دیوان عدالت اداری، از مشاوره ها و نقطه نظرات کارشناسی اعضای این جامعه بهره مند شوند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور،  اضافه کرد: از امتیازات مهم نظام مالیاتی این است که در درون خود، یک نظام شبه قضایی دارد که هم حقوق مردم و هم حقوق دولت در آن مورد توجه قرار گرفته و موضوعات تخصصی مالیاتی و اعتراضات و اختلافات میان مودی و سازمان امور مالیاتی، در آن کارشناسی و حل و فصل می شود.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به برخی وظایف اساسی جامعه حسابداران رسمی گفت: ارتقای فرهنگ مالیاتی مودیان از وظایف مهم جامعه مشاوران رسمی مالیاتی است و اعضای این جامعه نقش مهمی در آگاه کردن مودیان از حقوق قانونی خود دارند.

دکتر منظور در ادامه، ارتقای دانش حرفه ای اعضای جامعه مشاوران رسمی مالیاتی را مورد توجه قرار داد و گفت: دانش و اطلاعات باید مستمرا به روز رسانی شود؛ چرا که قوانین و مقررات، رویه ها و برنامه های نظام مالیاتی دائما در حال تغییر و اصلاح است و دانش افزایی حرفه ای با برگزاری دوره های آموزشی باید مدنظر قرار گیرد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در بخشی از سخنان خود، موضوع نظارت بر عملکرد اعضای جامعه مشاوران رسمی مالیاتی را بسیار ضروری عنوان کرد و گفت: کاهش ارتباط ممیز و مودی از برنامه های مهم نظام مالیاتی است و هیات عالی نظارت بر جامعه مشاوران رسمی مالیاتی نیز باید سلامت اداری را مورد توجه قرار دهد و صلاحیت اعضاء بطور متناوب بازبینی شود.

وی در خصوص نحوه خوداظهاری مودیان بابت عملکرد سال 1400 نیز گفت: رویکرد نظام مالیاتی در دوره جدید بر داده محوری استوار است و مردم باید هر چه بیشتر به سمت ارایه اظهارنامه شفاف و دقیق، تشویق شوند؛ چرا که اطلاعات اقتصادی اشخاص از دستگاه های مختلف اخذ و در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار گرفته است.

دکتر منظور در خصوص نحوه اجرای تبصره ماده (100) قانون مالیات های مستقیم در سال جاری نیز گفت:  روال قدیمی که در سال های گذشته میان سازمان امور مالیاتی و اصناف انجام می شد، چندان عدالت مالیاتی را اجرایی نکرده و امسال با توجه به اشراف اطلاعاتی و دسترسی که نظام مالیاتی به اطلاعات درآمدی اشخاص دارد، این اطلاعات درآمدی در اختیار سازمان قرار گرفته و براساس آن یک مالیات مقطوع برای کسب و کار های مشاغل کوچک محاسبه و به وی اعلام می گردد که مودی می تواند این مالیات را پذیرفته و یا رد نماید و نسبت به ارایه اظهارنامه اقدام نماید.

وی افزود: مودیانی که درآمد سال گذشته آنها از آستانه یک میلیارد و 400 میلیون تومان بالاتر باشد، طبیعتا مشمول ارایه فرم تبصره ماده (100) نخواهند بود و باید اظهارنامه مالیاتی تسلیم نمایند. به طور کلی انتظار می رود امسال، رسیدگی های مالیاتی به سمت با کیفیت‌تر شدن براساس داده محوری حرکت نماید.

مقالات مرتبط

نظراتــــ

تشریفات میزبان - گالری تصاویر